Den Lille Kulturnat

Den Lille Kulturnat

Fredag 13. marts kl. 16-20

Foto: Anita HusumFoto: Anita Husum

For andet år i træk byder vi velkommen til børnenes Kulturnat!
I Davids Samling åbnes dørene for en Henna salon, hvor man kan få sine hænder malet med smukke mønstre. Værkstedsleder og event-designer Nicole Kruckenberg har ad mange veje stiftet bekendtskab med Mellemøsten og søger gennem æstetik, dekorationer og musik at genskabe en stemning af mystik og skønhed. Hennatatovering har en lang og stolt historie. Det siges, at folk for over 5000 år siden i Indiens ørkenområder opdagede hennas kølende effekt på huden.

Med tiden udviklede påsmøringen sig i dekorative mønstre, og som en del af bryllupsceremonien udsmykkede bruden sine hænder. I dag bruges hennatatovering over hele verden, både til børn og voksne, mange steder stadig som et tegn på en kommende fest. Motiverne er inspireret af både marokkanske og indiske mehendi mønstre.

Der anvendes rød henna, som indeholder æteriske olier, såsom lavendel- og rosenolie. Farven indeholder også kaffe, te og nellikeolie. Hvis man er allergisk over for disse stoffer, fraråder vi, at man får malet sine hænder. Man er selv ansvarlig for, om man kan tåle malingen.

Farven holder ca. en uges tid, men holdbarheden varierer fra hud til hud.

Læs det fulde program fra 14. februar på Kulturnattens egen hjemmeside her.