6. november kl. 19 Forsoning – Fortælling om en familie

Forsoning –
Fortælling om en familie
Aydin Soei

Foredraget er baseret på Aydin Soeis selvbiografiske bog ”Forsoning – Fortælling om en familie”, og undervejs inddrager forfatteren sine erfaringer fra ti års arbejde med udsatte børn og unge. Der er nemlig et stort sammenfald mellem sociologen og Aydin Soeis egen biografi og hans to forrige bøger om unge fra udsatte boligområder.
Aydin fortæller om sin opvækst, flugten fra Iran til Danmark, opvæksten i Avedøre, ballademageridentiteten i skolen, og det mord Aydins far endte med at begå på en anden iransk mand. Livet i skyggen heraf og hvordan Aydin gennem det meste af livet har været bange for at blive stemplet som ”morderens søn”. Men foredraget handler også om at håndtere og forlige sig med fortiden og om nutidens udfordringer med mænd, faderskab og drenge i landets udsatte områder.

Aydin Soei er forfatter til fire bøger om medborgerskab, radikalisering, bandefællesskaber, integration og antiskolekultur. Seneste udgivelse er “Omar – og de andre”. Værket “Forsoning – fortælling om en familie” er blevet kaldt “et fortælle-mæssigt mesterværk”.