Davids Samling

Januar nyhedsbrev 2019

Del på Facebook Del på Twitter Parkmuseerne

Godt nytår!

En hilsen fra Direktøren:

Først og fremmest et godt nytår til alle vore besøgende, både dem på museet og dem, der følger os digitalt på hjemmesiden og på Facebook. Besøgstallet har oversteget alle forventninger med 69.924 gæster i det forgangne år.

På museet har vi haft et meget travlt år 2018 med hele tre særudstillinger:

“Menneskefiguren i islamisk kunst – folk, fyrster og hellige mænd”

“The Hippie Trail – rejsefotografier af Torben Huss”

og den aktuelle fotoudstilling, som kan opleves indtil søndag den 28. april,

“Under Indiens himmel – Fotografier fra det 19. århundrede”.

Vi glæder os til at gense et fint og repræsentativt udvalg af museets danske værker i særudstillingen “Fra Philipsen til Salto – gensyn med den nyere danske samling”, som åbner den 24. maj. Med undtagelse af Hammershøi-værkerne, som kun kan ses indtil udgangen af 2019, hvor de lånes ud til museer i Japan, kommer udstillingen til at være åben mindst et år frem, til efteråret 2020.

Et varmt velkommen til alle gæster på museet i 2019 – nye såvel som veteraner.

Under Indiens himmel - Fotografier fra det 19. århundrede

Indtil 28. april 2019

Fra udstillingsrummeneFra udstillingsrummene

Den fascinerende fotoudstilling med de tidligste fotografier fra den indiske verden er et besøg værd dette forår. Den kan ses til og med påsken og lukker søndag den 28. april. Læs om udstillingen her.

Hvis man vil vide mere om indisk fotokunst, kan man købe billet til foredraget den 23. januar kl. 19 i Davids Bazar, hvor den engelske fotohistoriker John Falconer, som har skrevet kataloget til udstillingen, holder et foredrag på engelsk om det indiske fotografis historie i relation til den aktuelle særudstilling.

Davids Bazar

Sæsonen løber fra 23. januar til 3. april.

Lars Hannibal og Michala Petri                                                                                                           Foto Søren SolkærLars Hannibal og Michala Petri                                                                                                           Foto Søren Solkær

Ud over det engelske foredrag om indisk fotografi kan man høre om danskernes liv og færden i den gamle indiske koloni Tranquebar i et foredrag af seniorforsker Louise Sebro. Man kan også opleve skuespiller Janus Bakrawi fortælle sin personlige livshistorie med udgangspunkt i sin bog “Rod – en fighters fortælling”.

Fotografen Ahmed Eckhard Krausen viser sine billeder af islamisk arkitektur i Europa, og vi skal høre forfatteren og journalisten Ole Grünbaum fortælle om sin bog “Tusind og en nats samtaler”, hvor den persiske digter Rumi taler med vismanden Shams.

Ulla Houkjær, indtil for nylig museumsinspektør ved Designmuseum Danmark, indvier os i fajancens farverige historie og motivverden, og de syriske kurdere, deres komplekse historie og skæbne forklares af journalist Pola Rojan Bagger.

I rækken af foredrag om museumsstiftere får vi besøg af museumsdirektør ved Faaborg Museum, Gertrud Hvidberg-Hansen, som beretter om museets stifter, Mads Rasmussen, og Fynboerne.

Sæsonen slutter den 3. april med en koncert med blokfløjte-virtuosen Michala Petri, som sammen med Lars Hannibal spiller et udvalg af musikstykker, som tidsmæssigt relaterer sig til kunsten i Ældre europæisk samling, nemlig fra det 18. og 19. århundrede.

Yderligere oplysninger om programmet i Davids Bazar og køb af billetter findes her. Billetpris kr. 50.

Omvisninger på museet

Stand med tre løver dækket af en blå glasur og bemalet med lustre, Iran, Kashan, ca. 1200Stand med tre løver dækket af en blå glasur og bemalet med lustre, Iran, Kashan, ca. 1200

Forårets gratis omvisninger tilbydes lørdage og søndage kl. 14 og 15 og onsdage kl. 18. Sæsonen begynder lørdag den 5. januar. Se det fulde program her.

Dertil kan man mod betaling bestille en privat omvisning i samlingerne for op mod 15 personer, se nærmere her.

Bestillingen foretages på tlf. 33 73 49 49 eller på m.korsholm@davidmus.dk. Prisen for en omvisning er kr. 650.

Vinterferiens uge 7

Billedet fra "Den lille pige og Profeten" udlånt af Angel Scandinavia A/SBilledet fra "Den lille pige og Profeten" udlånt af Angel Scandinavia A/S

Museets kyndige omvisere tager børnene med rundt på opdagelse i museet – tirsdag den 12. til fredag den 15. februar kl. 13.

Gratis billetter kan afhentes på dagen. Højst 15 personer per omvisning. For at mange børn kan være med henstilles til, at de ledsages af højst én voksen.

Fra tirsdag den 12. til og med søndag den 17. februar vises hver dag kl. 14 en animationsfilm Den lille pige og Profeten (7+) i foredragssalen på 2. etage.

Handlingen: “Den 7 årige pige Almitra bor alene sammen med sin mor Kamila i en lille landsby. Almitras far er død, og siden har den lille pige nægtet at tale. Moren arbejder som husholderske for poeten Mustafa, som bliver holdt i husarrest, fordi man er bange for, at hans kunst vil opildne folket til oprør. Almitra bliver gode venner med Mustafa, som forstår den lille ordløse pige. En dag får Mustafa at vide, at han bliver frigivet. Det viser sig, at regeringen ikke har rent mel i posen, og Almitra gør alt, hvad hun kan for at redde sin ven”.

Forestillingen er gratis. Filmen varer 1 time og 25 minutter. Reservation ikke nødvendig. Læs mere på hjemmesiden her.

Undervisning

Gratis undervisnings-omvisninger for skoler og læreanstalter
I museets undervisningsafdeling er vi i fuld gang med at planlægge skoleåret 2019, vi glæder os til snart at byde velkommen til en masse nye elever i museets samlinger. Den nye sæson for undervisning begynder den 1. februar. Her kan skoleelever fra 5. klassetrin, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, m.fl. opleve et spændende og lærerigt forløb i museets store kunstsamlinger. Husk at booke i god tid!

Undervisningstilbud
Undervisning i form af omvisninger kan bookes allerede nu på tlf. 33 73 49 49 eller på d.ssitou@davidmus.dk. Omvisningerne tilbydes tirsdag til fredag kl. 10 og 12.30 eller 13.00. Aktuelle omvisningstemaer kan læses her.

VI SES I DAVIDS SAMLING

Nyt fra Parkmuseerne

Festsalen på ArbejdermuseetFestsalen på Arbejdermuseet

Fra den 15. januar byder Parkmuseerne velkommen til et nyt medlem af samarbejdet, nemlig Arbejdermuseet. Den 8. januar udsender Parkmuseerne en pressemeddelelse om nyheden, læs den her.

Mikkel Bogh, direktør på Statens Museum for Kunst og formand for Parkmuseerne, siger: “Arbejdernes historie er helt afgørende for at forstå, hvordan vi har fået et velfærdssamfund i Danmark. Det er lige så essentielt for vores samfund som monarkiets historie, som vi blandt andet viser med Rosenborg slot”.

Arbejdermuseet afløser Cinemateket, som udtrådte af samarbejdet den 1. januar.

Samtidig forhøjes prisen for Parkmuseernes fællesbillet til kr. 245, læs mere om billetten her.

Entré
Gratis

Adresse
Kronprinsessegade 30
1306 København K
Tel. 33 73 49 49

Afmeld nyhedsbrev/pressemeddelelse

Åbningstider
Tirsdag til søndag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Mandag lukket