Davids Samling

Marts nyhedsbrev 2020

Del på Facebook Del på Twitter Parkmuseerne

Velkommen til marts på museet

Johannes Larsen, "Solsort", 1910Johannes Larsen, "Solsort", 1910

Fra Philipsen til Salto – gensyn med den nyere danske samling
Den danske kunstner Johannes Larsen (1867-1961) var købmandssøn fra Kerteminde og fik sin kunstneriske uddannelse på Zahrtmanns skole i København, hvor han blev en af hovedskikkelserne i kredsen af kunstnere, der ofte betegnes Fynbomalerne.

Johannes Larsen havde en fantastisk iagttagelsesevne. Hans motivvalg med hovedvægt på naturskildringer spænder vidt, men for eftertiden står han for mange primært som ‘fuglemaleren’. Gennem et langt kunstnerliv har han haft en meget stor produktion af oliemalerier, akvareller og grafiske arbejder. Han opførte i 1901-02 villaen på Møllebakken i Kertemindes nordlige udkant, hvor han levede med sin hustru, kunstneren Alhed Larsen, og deres to drenge, Jeppe Andreas “Puf” og Johan “Lysse”. Ejendommen huser i dag Johannes Larsen Museet.

Den lille skulptur “Solsort” er en del af udstillingen ”Fra Philipsen til Salto”. Den ser ud, som om den er lavet i bronze, men er udført i bemalet træ.

Læs om udstillingen her.

AFLYST: Den Lille Kulturnat

Velkommen til børnenes Kulturnat!
I Davids Samling åbnes dørene for en Henna salon, hvor man kan få sine hænder malet med smukke mønstre. Værkstedsleder Nicole Kruckenberg søger gennem æstetik, dekorationer og musik at genskabe en stemning af mystik og skønhed. Hennatatovering bruges over hele verden, både til børn og voksne. Motiverne er inspireret af både marokkanske og indiske mehendi mønstre. Der anvendes rød henna, som indeholder lavendel-, rosen- og nellikeolie samt kaffe og te. Man er selv ansvarlig for, om man kan tåle malingen. Farven holder ca. én uge, men holdbarheden varierer fra hud til hud.

Børn skal ledsages af en voksen for at blive malet på hænderne.
Der er gratis adgang til selve museet for alle, og børn under 12 år kommer gratis ind til Henna salonen. Adgang til salonen for gæster 12+ gives kun med et armbånd, som kan købes fra 2. marts for kr. 85 i Seven Eleven butikker i København og på Frederiksberg samt i nogle institutioner, heriblandt Davids Samling. Armbåndet kan også købes online fra 24. februar. Armbåndet giver ikke adgang til gratis offentlig transport.

Læs det fulde program på Kulturnattens egen hjemmeside her.

AFLYST: Davids Bazar slutter sæsonen den 25. marts

L.A. Ring, "Indhegnede grønninger ved en gård med en storkerede på taget, Skærbæk", 1903L.A. Ring, "Indhegnede grønninger ved en gård med en storkerede på taget, Skærbæk", 1903

4. marts kl. 19: “Arabisk filosofi, en indføring” af Christian Høgel
Det er almindeligt kendt, at en masse videnskab og filosofi blev udtænkt og formidlet på arabisk i middelalderen. En ny bog forsøger at præsentere den arabiske filosofi forståeligt på dansk. Kom og få et indblik i denne historisk vigtige tankeverden. Christian Høgel er professor MSO i byzantinsk litteratur ved Institut for Historie på Syddansk Universitet og har bl.a. forsket i den komplette oversættelse af Koranen (til græsk, før år 870).

11. marts kl. 19: “Det kongelige Kunstkammer. Om Enevældens museum og dets islamiske samling” af Bente Gundestrup
Kunstkammeret blev grundlagt af Frederik 3. med etnografika fra Mellemøsten, Asien, Afrika og Amerika, oldsager fra Norden og Antikken, middelalderlige kirkeskatte, malerier samt naturalier, som i dag er spredt på Nationalmuseet, Rosenborg Slot, Statens Museum for Kunst og Naturhistorisk Museum. Bente Gundestrup er cand.mag. i historie og religionshistorie og har været tilknyttet Nationalmuseet som redaktør/konsulent og som forsker med fokus på Kunstkammeret.

18. marts kl. 19: “Det glasklare hjerte – L. A. Ring” af Henrik Wivel
På baggrund af mange års forskning og sin aktuelle biografi fortæller Henrik Wivel om den kanoniserede maler L. A. Ring, som i sin ungdom blev karakteriseret som “Hæslighedens Apostel”, men udviklede sig til en kunstner, der satte en skønhed i verden uden lige. Henrik Wivel er forfatter, dr.phil. og medlem af bestyrelsen for C. L. Davids Fond og Samling.

25. marts kl. 19: “Opera og klaver fylder Davids stuer” – med Sofie Jensen og Jacob Beck
Som afslutning på sæsonen skal vi høre kgl. operasanger og sopran Sofie Jensen synge et stemningsfuldt repertoire, sammensat af både danske og udenlandske musikstykker fra det 18. til 20. århundrede. Sofie Jensen er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2008 og Operaakademiet i 2011 og blev i 2016 fastansat som solist på Det Kongelige Teater. Hun akkompagneres på klaver af pianist og konferencier Jacob Beck.

Billetpris kr. 50. Købes i museumsbutikken eller her.

Vær opmærksom på, at arrangementerne kan være udsolgt.

AFLYST: Omvisninger i marts

Jens Juel, "Portræt af Bolette Marie Lindencrone, født Harboe", 1787Jens Juel, "Portræt af Bolette Marie Lindencrone, født Harboe", 1787

Mange temaer tilbydes i den lange marts måned
Søndag, 1. marts, kl. 14 og 15: Maleri i guldalderens Danmark

Onsdag, 4. marts, kl. 18: Made in Copenhagen – kunst og kunsthåndværk i Davids Samling

Lørdag, 7. marts, kl. 14 og 15: Fra Philipsen til Salto – gensyn med den nyere danske samling
Omvisning i særudstillingen

Søndag, 8. marts, kl. 14 og 15: Den islamiske samling – en introduktion

Onsdag, 11. marts, kl. 18: Europæiske møbler i det 18. århundrede

Lørdag, 14. marts, kl. 14 og 15: Persisk nytår og persisk kunst

Søndag, 15. marts, kl. 14 og 15: Luksusgenstande fra den europæiske og islamiske verden

Onsdag, 18. marts, kl. 18: Konge, adel og borger i europæisk kunst

Lørdag, 21. marts, kl. 14 og 15: Davids Samling – en introduktion til de tre samlinger

Søndag, 22. marts, kl. 14 og 15: Guldalderens kunst

Onsdag, 25. marts, kl. 18: Fra Philipsen til Salto – gensyn med den nyere danske samling
Omvisning i særudstillingen

Lørdag, 28. marts, kl. 14 og 15: Bogfremstilling i den islamiske verden

Søndag, 29. marts, kl. 14 og 15: Barokkens malerkunst i Davids Samling

Gratis billetter udleveres i foyeren samme dag, som omvisningen afholdes. Der kan ikke reserveres billetter. Højst 15 gæster pr. omvisning.

Læs det fulde program her.

VI SES I DAVIDS SAMLING

Entré
Gratis

Adresse
Kronprinsessegade 30
1306 København K
Tel. 33 73 49 49

Afmeld nyhedsbrev/pressemeddelelse

Åbningstider
Tirsdag til søndag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Mandag lukket