Den Magiske Spinel - en graphic novel til undervisning

DEN MAGISKE SPINEL –
en graphic novel til
den kreative underviser

Kombinerer man en udflugt til Davids Samling med nogle timers læsning af Den Magiske Spinel, kan man risikere, at der skabes en uventet nysgerrighed selv blandt unge mennesker. Det, der ses i virkelighedens museum, ses nemlig også i bogen, og bogen er ret vild.

Arbejder du med billedkunst, historie, religion, dansk eller engelsk, er det muligt, at bogen kan bruges i din undervisning. Særligt i forhold til kunst og kunsthåndværk eller islam og den islamiske verdens historie burde der være noget at hente. Dertil også omkring hverdagsdialoger på dansk og engelsk (i den engelske udgave). Bogen er helt bevidst ikke lavet som en almindelig lærebog, men den kreative underviser kunne måske nok…

Lektørudtalelsen fra DBC
En ung nattevagt kastes ind i en magisk verden i en flot og stemningsfuld graphic novel med udgangspunkt i museet Davids Samlings afdeling for islamisk kunst. For unge og voksne tegneserielæsere og kunstinteresserede.

Beskrivelse
Den kunststuderende Sigurd arbejder som nattevagt på Davids Samling. En nat sker der nogle mystiske ting på hans vagt, og han føres tilbage i tiden til Teheran i år 1812. Her kommer han i besiddelse af en mystisk ædelsten. Hurtigt lærer den nysgerrige Sigurd, hvordan han kan rejse tilbage til fortidens Mellemøsten for at spore ædelstenens historie. Det har dog personlige omkostninger for ham – både på den arbejdsmæssige og den romantiske front. Sigurd er nemlig ret lun pa Layla, der også er ved at opdage ham. Hvad er vigtigst? Layla eller mysteriet om ædelstenen? Bogen indeholder ekstramateriale, der fortæller om de ting fra samlingen, der optræder i historien.

Vurdering
Forfatter Peter Wandel er museumsinspektør på virkelighedens Davids Samling. Det kan blive akavet, når fagligt indhold skal klemmes ind i en fiktionshistorie, men Wandel rammer en fin balance. Sigurds dagligliv er lige så levende og vedkommende som bogens faktuelle side. Rasmus Meisler er den perfekte tegner til værket og danser flot pa kanten af både det magiske og mystiske og det dagligdags og genkendelige. Velegnet til undervisningsbrug i overbygningen.

Bogen kan købes på museet eller gennem Forlaget Cobolt, se her.