2016 Djiboutis Farver - fotografier af Peter Bonnén

Ny særudstilling:
Djiboutis Farver - fotografier af Peter Bonnén

23. november 2016 - 16. april 2017

DJIBOUTI 14DJIBOUTI 14

Peter Bonnéns fotografier

“Der fandt jeg de farver og farvekombinationer, som jeg altid har søgt. Der var de. Jeg fotograferede og fotograferede. Her er så de malerier, jeg aldrig har kunnet male” (Peter Bonnén, 2016).

Den 23. november åbner fotoudstillingen Djiboutis Farver – fotografier af Peter Bonnén med farvefotografier i stort format, taget på en rejse i det lille muslimske land Djibouti på Afrikas horn. Motiverne er husfacader af blik med skæve linjer og stærke farver.

Måske var det ikke muligt at lave retvinklet byggeri, da de faldefærdige huse i Djibouti City, som kunstneren har fotograferet, skulle bygges. Måske var ikke alle farver til rådighed. Alligevel er der ingen tvivl om, at der er tænkt over tingene: Bygningerne og farverne skulle fungere i forhold til de behov, der var på et bestemt sted, på et bestemt tidspunkt.

Nu fungerer formerne og farverne på en ny måde. Set med en kunstners blik bliver de til æstetiske kompositioner a la Bruce Chatwins drømmeagtige rejsefotografier eller Mark Rothkos ulmende farvefelter. Virkelighedens verden er dog ikke langt væk. I et hjørne ses et skilt på fransk og arabisk, der henviser til et spisested. På en snor i et vindue hænger et større parti spraglede bh’er til tørre.

Med særudstillingen fortsætter Davids Samling sin række af fotoudstillinger fra og om den islamiske verden, med både ældre optagelser og nulevende kunstneres værker. Denne gang er der tale om en kunstner, der egentligt ikke er kendt for sine fotografier. Peter Bonnén har siden 1960’erne primært virket som billedhugger og har skulpturer stående landet over, både i private og offentlige rum.

Særudstillingen vises fra den 23. november 2016 til den 16. april 2017. Der er gratis entré både til museet og til selve udstillingen. Et lille katalog med dansk og engelsk tekst kan købes for 20 kr.

Foredraget Hvorfor i alverden gør vi, som vi gør – et spørgsmål om kunst af Peter Bonnén, kan opleves i Davids Bazar den 30. november kl. 19. Billetpris 50 kr. Billetter købes i museumsbutikken eller på www.billetlugen.dk. Læs her.

DJIBOUTI 01DJIBOUTI 01

DJIBOUTI 08DJIBOUTI 08

DJIBOUTI 23DJIBOUTI 23