2020 Den Magiske Spinel

Pressemeddelelse om bogudgivelse og ny særudstilling: Den Magiske Spinel

Særudstilling fra 21. august til 29. november 2020

På et museum i København åbnes en anden verden for den unge nattevagt Sigurd
– herefter er intet længere det samme!

Den 21. august udgiver Davids Samling og Forlaget Cobolt tegneserien “Den Magiske Spinel”.

Da fortællingens hovedperson en nat falder på hovedtrappen, viser det sig, at han på mystisk vis er i stand til at komme tilbage til tider og steder, hvor museets kunst stammer fra. Fra nutidens København besøger han blandt andet det gamle Iran, Indien og Tyrkiet. ”Tanken er at levendegøre kunstværkernes historiske omgivelser og, på én gang, gøre eventyret virkeligt og virkeligheden eventyrlig”, siger tegneseriens forfatter, museumsinspektør Peter Wandel.

Museet åbner samtidig en særudstilling med et større udvalg af originale tegninger af værkets illustrator Rasmus Meisler. Særudstillingen er gratis og løber fra den 21. august til den 29. november.

Læs Forlaget Cobolts interview med forfatteren og tegneren her.

Bogen kan købes for kr. 250 i museumsbutikken i både en dansk og engelsk version.

Læs om udstillingen her.

Pressemøde om tegneseriens udgivelse og om den tilknyttede særudstilling finder sted torsdag den 20. august kl. 10, hvor tegneseriens forfatter Peter Wandel og illustrator Rasmus Meisler vil være til stede. Et eksemplar af bogen kan tages med hjem. For at deltage bedes man henvende sig til Sonja Wiesener på s.wiesener@davidmus.dk. Spørgsmål om bogen og udstillingen kan ske til Peter Wandel på p.wandel@davidmus.dk.

Kulturprogrammet Davids Bazar afholder et arrangement om tilblivelsen af “Den Magiske Spinel” og idéen bag, den 2. september kl. 19, se her.

BILLEDER FRA TEGNESERIEN:TEGNEREN OG FORFATTEREN:

Rasmus MeislerRasmus Meisler
Peter WandelPeter Wandel