Presse 2017

Aktuel udstilling på vej

3. maj til 22. oktober

Fra den 3. maj kan man i Davids Samling opleve udstillingen Impasse Hotel Syria – fotografier af Krass Clement. Fotografierne er taget i 2001 under en rejse i Syrien, hvor Krass Clement besøgte byerne Damaskus, Palmyra, Deir ez-Zur, Homs og Aleppo.

Motiverne er øjebliksbilleder fra en virkelighed, som nu, 16 år senere, ikke findes længere. Fremkaldt i nuancerne mellem sort og hvid ses mennesker i færd med livets mange gøremål: En pige gemmer sig bag nogle sandaler i en skotøjsforretning, en mand misser med øjnene i en togkupé. Et sted i en by, på vej ned ad en trappe, stopper en kvinde op og ser sig tilbage.

Det er dog ikke kun den levende hverdag, der formidles, men også en ejendommelig stilstand. Gader og fortove er støvede og ujævne, elkabler og ledninger er slappe. De fleste butiksskilte er fra en svunden tid, ligesom bilerne og politimændenes uniformer. I vinduer og på mure ses overalt de samme tidløse portrætter af landets nuværende præsident eller præsidenten før ham, hans far.

Krass Clement er en poetisk fotograf. Det vil man vide, hvis man har set bare et lille udvalg af hans mange billeder fra 40 års virke. Fotografierne fra Syrien er også en form for poesi. Uundgåeligt leder de tankerne hen på nutiden og den aktuelle katastrofe, ikke mindst i Aleppo, men de leder også videre til noget andet. De gør ondt og godt, som kun kunst kan.

Som kunstfotograf har Krass Clement modtaget Statens Kunstfonds livsvarige ydelse, og hans værker er blandt andet repræsenteret på Museum of Modern Art i New York, Bibliothèque nationale de France i Paris, og herhjemme, Brandts, Designmuseum Danmark og Ny Carlsberg Glyptoteket.

Der holdes åbningsreception i Davids Samling tirsdag den 2. maj kl. 16-18, hvor pressen er velkommen. Tilmelding på s.wiesener@davidmus.dk.

Entré til museet og fotoudstillingen er gratis, og udstillingen løber indtil 22. oktober 2017.