Davids Samling

April nyhedsbrev 2018

Del på Facebook Del på Twitter Parkmuseerne

Særudstillingen Menneskefiguren takker af

Sidste åbningsdag er søndag den 13. maj

Miniature, "Indbyggere fra landsbyen Rania", detalje. Indien, Dehli, 1815-16Miniature, "Indbyggere fra landsbyen Rania", detalje. Indien, Dehli, 1815-16

Har man ikke nået at se den særdeles roste særudstilling “Menneskefiguren i islamisk kunst – folk, fyrster og hellige mænd”, så er det nu, man skal planlægge et besøg i sin kalender. Udstillingen lukker nemlig den 13. maj.

På hjemmesiden kan man læse om udstillingen og læse en række anmeldelser og artikler om selve udstillingen og særligt om det store udstillingskatalog, klik her.

Kataloget, som udkom i samarbejde med forlaget Strandberg Publishing, kan købes i museumsbutikken (i en dansk eller engelsk udgave) for kr. 300.

I særudstillingen udbydes enkelte gratis omvisninger, som på grund af udstillingens indretning højst kan rumme 10 personer ad gangen, se omvisningerne her.

Eksklusivt kunsthåndværk til salg på museet


I Davids Samling kan man købe dansk kunsthåndværk, som er lavet særligt til museet i et meget begrænset antal, herunder en cylinder af porcelæn med transfer og lustre, af den danske keramiker Bodil Manz (f. 1943). Cylinderen er 10 cm høj og måler 11 cm i diameter. Prisen er kr. 5.700.

Bodil Manz’s værk til Davids Samling er inspireret af geometriske mønstre i islamisk kunst, f.eks. i en flisemosaik fra Granada i Spanien fra det 14. århundrede (inv.nr. 42/2002). Selv beskriver Bodil Manz arbejdet med cylinderen således: “Jeg har valgt at arbejde med zalij-elementer, som danner utrolige og uendelige mønstre i den islamiske kunst. Disse elementer eller moduler, “løsrevet” fra den samlede dekoration, synes jeg er meget inspirerende. De går igen i hele den islamiske kultur på tværs af landegrænser og i mange forskellige materialer”.

For interesserede udstiller Bodil Manz sammen med en række andre keramikere sin kunst fra 15. april til 30. september på CLAY på udstillingen Keramiske Veje 2018 – sammen og hver for sig.

Nyerhvervelser i samlingerne


I den indiske samling kan man finde fire legetøjssoldater af støbt messing fra det sydøstlige Indien, Vizagapatam, fra slutningen af det 18. århundrede (Inv. nr. 5,6,7 og 25/2014).

De fire ryttere gengiver alle på humoristisk vis eksotiske militærpersoner, fulde af patos med deres store skæg, kraftfulde gangere, voldsomme våben og musikinstrumenter. Denne form for humor var sjælden i indisk kunst og er udtryk for en påvirkning fra Europa. De nærmere omstændigheder bag fremstillingen af disse særprægede figurer er uafklaret. En figur i Oxford bærer indskriften ”1795” og ”Vizagapatam”. Denne by ved Den Bengalske Bugt kom under det engelske East India Companys herredømme i løbet af 2. halvdel af det 18. århundrede.

VI SES I DAVIDS SAMLING

Entré
Gratis

Adresse
Kronprinsessegade 30
1306 København K
Tel. 33 73 49 49

Afmeld nyhedsbrev

Åbningstider
Tirsdag til søndag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Mandag lukket