Davids Samling

September nyhedsbrev 2020

Del på Facebook Del på Twitter Parkmuseerne

To særudstillinger på én gang

Den 21. august åbnede en helt ny særudstilling, som viser originale tusch-tegninger, udført af illustrator Rasmus Meisler til tegneserien “Den Magiske Spinel”. Tegneserien, også betegnet en ‘graphic novel’, er skrevet af museumsinspektør Peter Wandel og har først og fremmest det sigte at bringe den islamiske kunst ud til publikum på en ny og lettere tilgængelig måde. Ved at kæde nutid og fortid sammen med en række af museets værker og personer, skabes en fortælling om kunst, kærlighed og islamisk mystik.

Læs anmeldelsen af bogen 1. september 2020 i det danske tegneseriemedie Serieland, ved Berti Stravonsky, her.

Bogen kan købes i museumsbutikken for kr. 250 i en dansk og en engelsk version. Yderligere oplysninger om særudstillingen findes her.

Fra Philipsen til Salto


J.F. Willumsen, “Gade i Alora”, 1889

Man kan stadig nå at opleve og nyde de danske kunstværker dette efterår på særudstillingen “Fra Philipsen til Salto – gensyn med den nyere danske samling”.

For nylig er to malerier af Peter Hansen udlånt til udstillingen “Historier om mødre” på Nivaagaards Malerisamling. De er nu erstattet af to andre værker af samme kunstner, nemlig “Portræt af malermester Knippel”, 1912 og “Italienerinde med barn”, 1904-1905, se herunder.

Udstillingen vises indtil søndag den 29. november.

Læs om udstillingen her.

Eckersbergs Pariser-prospekter forenet

Museet erhvervede i februar et mesterværk af C.W. Eckersberg, Akvædukten i Arcueil (1812). Eckersberg var en meget markant skikkelse i dansk kunst i perioden fra sin hjemkomst fra Rom i 1816 til sin død i 1853. Før han rejste til Rom, studerede han i Paris i tre år og var bl.a. elev af den store franske maler Jacques-Louis David.

Kun ganske få oliemalerier af hovedstaden og omegn eksisterer fra Eckersbergs Pariser-periode. Disse byprospekter synes at forvarsle kunstnerens senere, omfattende produktion af billeder fra Rom. Vi ved fra Eckersbergs dagbøger, at værket blev fremstillet samtidig med et andet byprospekt fra Paris, Udgangen af Bois-de-Boulogne til Longchamp, som blev købt af Davids Samling i 1969.

De to værker kan nu ses på 1. etage i Ældre europæisk samling.

Davids Bazar resten af september

16., 23. og 30. september, kl. 19

Vi skal den 16. september høre kunsthistoriker Mikael Wivel fortælle om maleren Jens Adolf Jerichau i foredraget “Penslen og Pistolen”, efter Wivels bog af samme navn.

Kunstsamleren, advokat Leif Djurhuus, præsenterer den 23. september sin efterhånden store samling af samtidskunst og fortæller om, hvad der driver interessen for at købe kunst i dagens marked.

Endnu engang byder vi velkommen til den dansk-kurdiske forfatter Sara Omar, som den 30. september i samtale med journalisten Gudrun Marie Schmidt vil redegøre for og læse op fra sin seneste roman “Skyggedanseren” fra Politikens Forlag (2019).

Der er et begrænset antal billetter til salg. De købes online til kr. 50 på billetlugen.dk, se nærmere her.

VI SES I DAVIDS SAMLING

Entré
Gratis

Adresse
Kronprinsessegade 30
1306 København K
Tel. 33 73 49 49

Afmeld nyhedsbrev/pressemeddelelse

Åbningstider
Tirsdag til søndag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Mandag lukket