Davids Samling

Oktober nyhedsbrev 2020

Del på Facebook Del på Twitter Parkmuseerne

Efterårsferien på museet

Miniature,"Fugl på en hasselkvist", detalje. Iran, Isfahan, november/december 1651Miniature,"Fugl på en hasselkvist", detalje. Iran, Isfahan, november/december 1651

BIND EN KRANS I SKØNNE EFTERÅRSFARVER – blomsterbinding for børn og voksne

Åbent udendørs blomsterværksted i museumsgården ved Janne Malmros.
Tirsdag den 13. oktober og onsdag den 14. oktober kl. 13-16. HUSK varmt tøj for at holde varmen udenfor. Tilmelding ikke nødvendig.

A DISPLAY OF FASHION DESIGNS – inspired by Islamic Art

I et samarbejde med det Kongelige Danske Kunstakademi (KADK) vises modekreationer – silhuetter – lavet af akademiets design-studerende og inspireret af islamisk kunst. Tøjet er designet specielt til museets islamiske samling. Lanceringen skulle have været på Kulturnatten, som blev aflyst af Københavns Kommune. I stedet vises tøjet i hele efterårsferien til glæde for familier med børn og alle andre.

Læs hele efterårsferiens program her.

Den Magiske Spinel

SÆRUDSTILLING MED ORIGINALE TUSCH-TEGNINGER

Se Rasmus Meislers originale, håndtegnede tusch-tegninger bag museets nye tegneserie. Find stederne og genkend typerne, som har inspireret til persongalleriet i tegneserien.

Bogen kan købes i museumsbutikken i en dansk og en engelsk version til kr. 250, hvor der også sælges en udstillingsplakat til kr. 40.

Udstillingen er åben indtil 29. november.

Læs om udstillingen her.

Fra Philipsen til Salto

MALERMESTER KNIPPEL

I forbindelse med nylige omrokeringer i den danske særudstilling “Fra Philipsen til Salto – gensyn med den nyere danske samling” vises et sjældent udstillet værk af fynbomaleren Peter Hansen, “Portræt af malermester Knippel”, 1912, se herover.

Som de andre kunstnere i kunstnerkolonien “Fynboerne” var den danske natur, hverdagslivet og samtidens personer de foretrukne motiver. Malermesteren er udført med hurtige, grove og plettede penselstrøg, som viser en moderne, ekspressiv stil snarere end en streng fotografisk lighed. Måske netop for at distancere sig fra fotografiet?

Læs om udstillingen her.

VI SES I DAVIDS SAMLING

Entré
Gratis

Adresse
Kronprinsessegade 30
1306 København K
Tel. 33 73 49 49

Afmeld nyhedsbrev/pressemeddelelse

Åbningstider
Tirsdag til søndag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Mandag lukket