Davids Samling

April nyhedsbrev 2021

Del på Facebook Del på Twitter Parkmuseerne

Velkommen tilbage til kunsten!

Fra særudstillingen Kamp, jagt og pragtFra særudstillingen Kamp, jagt og pragt

Det er med meget stor glæde, at vi genåbner museet den 21. april

Tilmed med en historisk omfattende særudstilling. Kom og nyd de permanente samlinger, som du plejer, eller kast dig ind i kampen med den skarpeste udstilling i byen! Hvad undervisning, omvisninger og Davids Bazar-arrangementer angår, satser vi på en fuld normalisering efter sommeren. Allerede nu kan man dog bestille omvisninger for både skoler og gymnasier fra slutningen af august og frem.

Museets samlinger og udstillinger er gratis for alle.

For at besøge museet skal visse forholdsregler iagttages, læs vore besøgsregler her.

En særudstilling uden fortilfælde

Miniature, "En ridende fyrste på falkejagt", detalje. Indien, Deccan, omkring 1700. Davids SamlingMiniature, "En ridende fyrste på falkejagt", detalje. Indien, Deccan, omkring 1700. Davids Samling

Oplev en sjælden rigdom af våben og våbenrelateret udstyr fra den islamiske verden på museets største særudstilling til dato

“Kampen”, “jagten” og “pragten” er hovedemnerne, der hver især belyses med et udvalg af netop disse områders særegne våben, men også emnerne ridderlighed, våbnenes inskriptioner og ikke mindst våbnenes fascinerende samlingshistorie tages under kyndig behandling.

Et væld af våbentyper er repræsenteret: Blankvåben, i form af dolke, sværd og krumsabler, skydevåben, som refleksbuer og geværer, samt prægtigt rustningsudstyr, så som hjelme, brynjer og skjolde. Dertil de signalgivende og kamp-opmuntrende objekter, standarter, trompeter og trommer. Våbnene har i sagens natur været fremstillet med et drabeligt formål for øje, men de var – og er – også smukke kunstværker. Af stor betydning fra Middelhavsområdet til Indien var da også våbnenes rolle som smykker. Som mandesmykker optræder de i rigt mål på udstillingens eksklusive udvalg af samtidens miniaturemalerier.

To udstillingsplakater er blevet trykt i anledning af særudstillingens åbning. Pris pr. stk. kr. 40.

Læs om udstillingen her.

Udstillingskatalog på dansk og engelsk

Kamp, jagt og pragt som publikation

I anledning af særudstillingen er i samarbejde med Strandberg Publishing udgivet et rigt illustreret, omfattende og detaljeret udstillingskatalog på dansk og engelsk; et indbundet bogværk med 7 artikler, bl.a. forfattet af museumsdirektør Kjeld von Folsach (‘Kamp og krig’), museumsinspektør Joachim Meyer (‘Fra trofæ til museumsgenstand’ og ‘Pragt’), og museumsinspektør Peter Wandel (‘Ridderlæren’ og ‘Jagten’). Alle tre er redaktører af det samlede bogværk.

En artikel ‘Islams sværd’ indleder rækken af artikler om emnet islamiske våben i bredeste forstand. Den er skrevet af professor MSO Thomas Hoffmann fra TEO, ‘Afdelingen for bibelsk eksegese’ og gennemgår våbnenes betydning i Koranen og den islamiske religion. Dertil har forfatter og islamisk sprogekspert (arabisk, persisk og tyrkisk) Will Kwiatkowski skrevet om de forskellige indskrifter på islamiske våben, suppleret med et appendix om inskriptionerne, som vil kunne læses på originalsproget.

Bogen kan købes i museumsbutikken for kr. 349,95. Læs mere om den hos forlaget her.

VI SES I DAVIDS SAMLING

Entré
Gratis

Adresse
Kronprinsessegade 30
1306 København K
Tel. 33 73 49 49

Afmeld nyhedsbrev/pressemeddelelse

Åbningstider
Tirsdag til søndag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Mandag lukket