Davids Samling

November nyhedsbrev 2021

Del på Facebook Del på Twitter Parkmuseerne

Nyerhvervelse - folkelivsskildring fra
Det Osmanniske Rige

Davids Samling har købt et maleri, udført af Martinus Rørbye (1803-1848), “Karavanebroen ved Smyrna”
Værket, som er malet i 1838, er en detaljeret og relevant tilføjelse til museets guldaldersamling. Motivet er fundet i Smyrna, vore dages Izmir på Tyrkiets østkyst, som kunstneren sammen med arkitekten Gottlieb Bindesbøll besøgte i vinteren 1834-35, som en del af en længere 3 års dannelsesrejse sydpå. Rørbye var nok den mest berejste af tidens kunstnere, rastløs og eventyrlysten, som han var. Maleriet, der inden længe kan ses på 1. sal, binder med sit mylder af detaljer på smukkeste vis de danske værker sammen med museets islamiske samling.

November er til museumsbesøg


Standart af bronze. Det Osmanniske Rige, 1753-54

Kamp, jagt og pragt. Våben fra den islamiske verden 1500-1850
Det smukt udformede felttegn – alam – er af bronze, dekoreret med blomsterornamenter og med elegant kalligraferede citater fra Koranen. Den flade overdel er bladformet, næsten et omvendt hjerte. En senere, mere enkel indskrift fortæller, hvilket regiment, standarten tilhørte, og hvem ejeren var: “Kara Mehmed Ali Agha fra det 68. under Cemaat- divisionen. År 1167” (1753-54).

Udstillingen slutter den 2. januar 2022, læs om den her.

Davids Bazar sæsonafslutning

3. og 17. november

Vilhelm Hammershøi, bagsiden af værket "Strikkende kvinde, Kunstnerens mor", 1889. Davids SamlingVilhelm Hammershøi, bagsiden af værket "Strikkende kvinde, Kunstnerens mor", 1889. Davids Samling

“Kvinde set fra ryggen” af Jesper Wung-Sung, onsdag 3. november kl. 19
Forfatteren Jesper Wung-Sung fortæller om sin roman ”Kvinde set fra ryggen”, der handler om Vilhelm Hammershøis kone Ida. Hun bliver den store malers livsledsagerske og foretrukne model. I dag sælges malerierne af den ofte rygvendte kvinde for tocifrede millionbeløb, men hvem var hun? Wung-Sung fortæller om research, kunst, følelser og om, hvordan ”Kvinde set fra ryggen” er forbundet med ”En anden gren”, romanen om hans oldeforældre, San og Ingeborg Wung-Sung.

“Toner fra Anatolien”, musikaften med Fuat Talay og Cahit Ece, onsdag 17. november kl. 19
Barndomsvennerne Fuat Talay og Cahit Ece spiller tyrkisk og kurdisk musik. De to musikere dyrker et musikalsk crossoverlandskab, hvor den anatolske folkemusik bl.a. krydres med sufi- og alevi-musik. Det er musik, hvor de traditionelle toner og melodier blandes ved hjælp af forskellige etniske instrumenter, og en blød, lækker lyd smyger sig om lytteren.

VÆR OPMÆRKSOM PÅ, AT BILLETTERNE KAN VÆRE UDSOLGT.

Læs mere her.

VI SES I DAVIDS SAMLING

Entré
Gratis

Adresse
Kronprinsessegade 30
1306 København K
Tel. 33 73 49 49

Afmeld nyhedsbrev/pressemeddelelse

Åbningstider
Tirsdag til søndag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Mandag lukket