Davids Samling

Juli nyhedsbrev 2022

Del på Facebook Del på Twitter Parkmuseerne

Sommerstemninger

Niels Nedergaard

Indtil 4. september er det muligt at se den meget personlige og rørende fotoudstilling med snap-shots og ‘souvenirs’ fra kunstneren Niels Nedergaards liv i Cairo i perioden 1979-86, “Niels Nedergaard. Fotografier fra Cairo”.

Der vises desuden enkelte af hans store og farverige værker, f.eks. “Maleri af Niels Nedergaard. Uden titel”. Akryl på lærred. 1984. Privat samling, se herover.

Læs om udstillingen og anmeldelser af den og den tilhørende bog her.

Sommeromvisninger på dansk og engelsk

Skrin af træ indlagt med indfarvede træsorter samt metal og ben. Spanien, Granada, 15.-16. århundredeSkrin af træ indlagt med indfarvede træsorter samt metal og ben. Spanien, Granada, 15.-16. århundrede

Velkommen – Welcome

Vi fortsætter indtil 28. august sommerens gratis danske og engelske omvisninger, henholdsvis hver søndag kl. 13 på dansk og lørdag kl. 13 på engelsk. I programmet er der enkelte omvisninger på dansk i særudstillingen, mens de øvrige præsenterer enten den islamiske samling eller hele museet.

Få det fulde program her.

Hammershøi og stilheden

Vilhelm Hammershøi (1984-1916). Dobbeltportræt af kunstneren og hans hustru, 1892Vilhelm Hammershøi (1984-1916). Dobbeltportræt af kunstneren og hans hustru, 1892

Vil man i sommervarmen ind og reflektere over Vilhelm Hammershøis malerier med deres stille og uudgrundelige stemninger, kan man besøge museets 2. sal, som rummer 11 af museets 14 værker fra kunstnerens hånd.

Herover ses han sammen med sin hustru, Ida Ilsted – et selvportræt og et dobbeltportræt i ét. Læg mærke til den reliefagtige opstilling af de to figurer, som knap rører hinanden, men som alligevel, side om side, synes forbundne af en skrøbelighed og en indadvendthed hos begge: De stille følelser.

DAVIDS SAMLING ØNSKER ALLE EN RIGTIG GOD SOMMER

Entré
Gratis

Adresse
Kronprinsessegade 30
1306 København K
Tel. 33 73 49 49

Afmeld nyhedsbrev/pressemeddelelse

Åbningstider
Tirsdag til søndag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Mandag lukket