Davids Samling

Oktober nyhedsbrev 2 - Davids Samling

Del på Facebook Del på Twitter Parkmuseerne

Eckersberg - udlån og indlån

C.W. Eckersberg, "En ofring til Jupiter", 1806C.W. Eckersberg, "En ofring til Jupiter", 1806

Det nyindkøbte maleri af Eckersberg “Portræt af Emilie”, 1813, er lånt ud til Statens Museum for Kunst til deres store Eckersberg-udstilling, som vises indtil 24. januar 2016. SMK har derudover til samme udstilling lånt et andet værk af guldaldermaleren, “Udgangen af Bois-de-Boulogne til Longchamp”, 1812.

Som midlertidig erstatning har Davids Samling ophængt to af Eckersbergs historiemalerier: Museets eget, “En deputation af bønder takker kongen for stavnsbåndets løsning”, 1834/35 og “En ofring til Jupiter”, 1806, lånt af en privat samler, Karol Jan Borowieck, se herover.

De to malerier kan ses i Guldaldersalen på 1. etage indtil ca. 1. februar 2016.

Agnes Lunn rummet - resultat af et samarbejde i Parkmuseerne

Agnes Lunn, "Liggende ged af sølv", 1914Agnes Lunn, "Liggende ged af sølv", 1914

I Nyere dansk samling præsenteres indtil den 21. februar 2016 et rum med et lille udvalg af Agnes Lunns skulpturer og malerier, hvoraf nogle udstilles permanent i den danske samling og nogle er hentet fra magasin. Disse arbejder kan ses som led i et Apropos-samarbejde i Parkmuseerne med Den Hirschsprungske Samling, som samtidig viser en særudstilling med værker af veninden og kollegaen Anne Marie Carl-Nielsen, læs her.

Oplev rummet på 2. sal og læs mere om præsentationen på hjemmesiden.

I Davids Bazar afholdes foredraget “Agnes Lunn – mellem tradition og modernisme” onsdag den 18. november kl. 19. Billetter à kr. 50 købes i museumsbutikken eller på www.billetlugen.dk, se her.

Davids Bazar den 21. og 28. oktober kl. 19

Billetpris kr. 50

Tre tegninger, delvis kolorerede, "To qilin'er og en drage", Iran, måske Det Osmanniske Rige, ca. 1600.Tre tegninger, delvis kolorerede, "To qilin'er og en drage", Iran, måske Det Osmanniske Rige, ca. 1600.

Oplev to spændende foredrag i oktober måned i Davids Bazar

“Konflikten mellem Indien og Pakistan”: Onsdag den 21. oktober holder lektor ved Århus Universitet, Jørgen Dige Pedersen, foredrag om de to store nabolandes stridigheder.

“Fabelvæsner og fantasifostre i kunsten – fakta, fossiler og fri fantasi”: Onsdag den 28. oktober holder ph.d. i palæontologi ved Statens Naturhistoriske Museum, Bent Lindow, foredrag om fabelvæsner set i et naturhistorisk perspektiv.

Læs hele programmet og køb billetter her.

Landsbyernes Indien

Gianni Berengo Gardin under åbningen af udstillingen den 24. september 2015. Foto: Linus KlempGianni Berengo Gardin under åbningen af udstillingen den 24. september 2015. Foto: Linus Klemp

Museets særudstilling Landsbyernes Indien. Fotografier af Gianni Berengo Gardin er et besøg værd! Se de betagende og udtryksfulde sort-hvide billeder af livet i de indiske landsbyer, langt fra storbyernes menneskehav og støj.

Der holdes foredrag om Gianni Berengo Gardin af fotoekspert Tove Thage i Davids Bazar den 4. november, se nærmere her.

VI SES I DAVIDS SAMLING

Entré
Gratis

Adresse
Kronprinsessegade 30
1306 København K
Tel. 33 73 49 49

Afmeld nyhedsbrev/pressemeddelelse

Åbningstider
Tirsdag til søndag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Mandag lukket