Djiboutis Farver - fotografier af Peter Bonnén

Djiboutis Farver -
fotografier af Peter Bonnén

23. november 2016 - 16. april 2017

I Magasinet Kunst den 27. januar 2017 kan læses en anmeldelse af særudstillingen af Tove Thage, læs som pdf her.

Artikel af 18. januar 2017 i kunsten.nu om Peter Bonnén som Ugens kunstner kan læses online på kunsten.nu her. Eller den kan læses som pdf her.

Læs artiklen “Blik for farver på blik” af 17. december 2016 om særudstillingen, ved skribent Orla Schantz, i Kunstavisen her.

DJIBOUTI 14DJIBOUTI 14

“Der fandt jeg de farver og farvekombinationer, som jeg altid har søgt. Der var de. Jeg fotograferede og fotograferede. Her er så de malerier, jeg aldrig har kunnet male” (Peter Bonnén, 2016).

Ny fotoudstilling
Djiboutis Farver – fotografier af Peter Bonnén viser farvefotografier i stort format med motiver, fanget af kunstneren på en rejse i det lille muslimske land Djibouti på Afrikas Horn. Motiverne, alle fra hovedstaden Djibouti City, er husfacader af blik med skæve linjer og stærke farver.

Måske var det ikke muligt at lave retvinklet byggeri, da de faldefærdige huse i Djibouti City skulle bygges, måske var ikke alle farver til rådighed. Alligevel fungerer bygningerne og farverne i forhold til de behov, der var på et bestemt sted, på et bestemt tidspunkt.

I Peter Bonnéns billeder virker formerne og farverne på en ny måde. De bliver til æstetiske kompositioner a la Bruce Chatwins drømmeagtige rejsefotografier eller Mark Rothkos ulmende farvefelter. Virkelighedens verden er dog ikke langt væk. I et hjørne ses et skilt på fransk og arabisk, der henviser til et spisested. På en snor i et vindue hænger et større parti spraglede bh’er til tørre. Og sådanne menneskelige spor ses i alle fotografierne.

Fotoudstillinger i Davids Samling
Med særudstillingen fortsætter Davids Samling sin række af fotoudstillinger om og fra områder, relateret til den permanente samling, med både ældre optagelser og nulevende kunstneres værker. Denne gang er der tale om en kunstner, der egentligt ikke er kendt for sine fotografier. Peter Bonnén har siden 1960’erne primært virket som billedhugger og har skulpturer stående landet over, både i private og offentlige rum.

Særudstillingen vises fra den 23. november 2016 til den 16. april 2017. Der er gratis entré både til museet og til selve udstillingen. Et lille katalog med dansk og engelsk tekst kan købes for 20 kr. En plakat kan købes for 40 kr.

Information

Entré til Davids Samling og særudstillingen er gratis.

Yderligere oplysninger om udstillingen kan fås ved henvendelse til:

Museumsinspektør Peter Wandel
p.wandel@davidmus.dk