Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen

Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen

12. september 2014 – 1. marts 2015

Turkey through the eyes of a Danish photographer
Artikel om særudstillingen i den tyrkiske netavis Today’s Zaman, 22. november 2014.

At give virkeligheden en stemme – en fotografs mangeårige rejser i Tyrkiet
Artikel om særudstillingen af kunst- og fotohistoriker Tove Thage i Magasinet Kunst nr. 6 af 4. december 2014.

Inviteret af nogle tyrkiske venner i Randers tog Finn Larsen for første gang til Tyrkiet i 1983. Siden er han vendt tilbage med jævne mellemrum for at gense og fotografere et land og en befolkning, der har grebet ham, fagligt og som menneske.

De udstillede værker er et personligt portræt af Tyrkiet. Ikke af turistattraktionerne, men af det almindelige Tyrkiet, med VEJEN som det centrale element. På rejser foretaget mellem 1988 og 2013 indfangede Finn Larsen det udvalg af steder, som her kan ses hver for sig eller som en helhed. Nogle steder registreres lidt på afstand, bag bilens ruder, andre er man helt tæt på. Der er ingen rute. Vejen går hverken fra øst mod vest, eller omvendt. Det er en rejse midt i det hele. Midt i Tyrkiet, midt i hverdagen.

Udover glæden ved at kunne vise Finn Larsens billeder på denne udstilling opfyldes samtidig et generelt ønske om at udstille fotografier fra Mellemøsten i Davids Samling, både ældre optagelser og moderne fotografers værker.

Musikken i udstillingslokalet udgøres af følgende numre fra dokumentarfilmen Crossing the Bridge – The Sound of Istanbul, 2005: “Orient expressions – Sheristan”, “Baba Zula – Kisaltmar”, “Baba Zula – Dub Hakiki”.

Pdf om fotografen åbnes her.

Udstillingen vises indtil den 1. marts 2015.