The Hippie Trail - rejsefotografier af Torben Huss

8. juni til 28. oktober 2018

”Det flyvende tæppe
går klokken otte
Bob Dylan har ringet
og sagt vi kan nå det”

Eik Skaløe, 1967

Torben Huss, "Kamelmarkedet". Nagaur, Rajasthan, Indien, 60'erneTorben Huss, "Kamelmarkedet". Nagaur, Rajasthan, Indien, 60'erne

Hør Torben Huss i et interview med Christina Hanson i radioens Kulturen på P1 torsdag den 7. juni her. Klik på den sorte pil ‘play’.

Læs artiklen om Torben Huss og om udstillingen i Weekendavisen den 8. juni 2018, skrevet af journalist Julie Moestrup, klik her.

Se tv-udsendelsen Dagen på DR2 fra 8. juni, hvor Torben Huss bliver interviewet sammen med museumsinspektør Peter Wandel om udstillingen. Indslaget ligger en time og 6 minutter inde i udsendelsen, klik her.

Læs i lokalavisen, Cityavisen, af 13. juni om udstillingen her.

Klik her for at læse interviewet med Torben Huss “Pludselig stod jeg i et land, jeg aldrig havde hørt om”, Københavneravisen juni/juli 2018, Parkmuseerne, side 13.

Læs en artikel om Torben Huss’ billeder, “Den kroniske uskyld på langfart” af Orla Schantz på side 22 i Kunstavisen.dk, august/september 2018 her.

Tove Thage har anmeldt udstillingen i Magasinet Kunst #4 af 13. september 2019, læs “Verden venter” på siderne 37, 42-45 her.

I 1962 rejste Torben Huss fra København til Istanbul, og derfra ad støvede veje til Indien. Ikke som en del af hippiebevægelsen, for den eksisterede endnu ikke, men på egen hånd og med få andre ting end sine drømme og sit konfirmations-kamera. På udstillingen vil man opleve en personlig og smuk beskrivelse af rejsen mod øst, som den tog sig ud i 1960’erne og 70’erne.

Udstillingen indledes med fotografier af ungdomsliv i København i 1968. Herfra tages man med til Tyrkiet, Iran, Afghanistan, Usbekistan, Pakistan og Indien. Huss’ blik for det poetiske i det fremmede er i fokus, men indimellem peger kameraet også på de medrejsende. Det er en rejse i tid og sted med en hel del til den nostalgisk anlagte og endnu mere til den eventyrlystne.

Et mindre katalog med et udvalg af billeder og et interview med fotografen kan købes for kr. 50 i museumsbutikken, hvor man også kan købe en udstillingsplakat for kr. 40.

Udstillingen er kurateret af museumsinspektør Peter Wandel.

Der er gratis adgang til museet og alle udstillinger.

Torben Huss, “Oversvømmelse”. Manasbal, Kashmir, 1979Torben Huss, “Oversvømmelse”. Manasbal, Kashmir, 1979