Danske stel - fra blå blomster til grove glasurer

Dato

23. februar 2022

Tid

19.00

Gæst

Lars Hedebo Olsen

Da man først fik knækket koden på ’det hvide guld’, kom der gang i den danske porcelænsfremstilling, og i 1775 slog Den Kongelige Porcelainsfabrik dørene op.

Om foredraget

Da man først fik knækket koden på ’det hvide guld’, kom der gang i den danske porcelænsfremstilling, og i 1775 slog Den Kongelige Porcelainsfabrik dørene op. I begyndelsen var stellene så eksklusive, at kun adelen og det øverste borgerskab kunne være med, men med tiden kom der flere porcelænsfabrikker på markedet og mange flere stel, som efterhånden blev hvermandseje. Lars Hedebo Olsen fortæller om den danske stelhistorie på baggrund af sin bog ’Danske stel – fra blå blomster til grove glasurer’ (Strandberg Publishing 2021), og han beskriver, hvordan vore stel ikke kun er designhistorie, men også kulturhistorie og personlig historie.

Om speakeren

Lars Hedebo Olsen er cand.mag. i historie og litteraturvidenskab, og desuden journalist og forfatter til flere bøger om danske designere – blandt andre Børge Mogensen, Kay Bojesen og Bjørn Wiinblad. Til daglig virker han som designanmelder på dagbladet Politiken.

Copyright 2022 © - Davids Samling