Kulturel bæredygtighed og mode - fra fortid til fremtid

Dato

19. oktober 2022

Tid

19.00

Gæst

Else Skjold

I hvor høj grad må man som designer i dag ’lade sig inspirere’ af andre kulturer? Netop dette tema har 11 mode- og tekstilstuderende fra Det Kongelige Akademis kandidatuddannelse arbejdet med i den udstilling, der kan opleves på museet i forbindelse med Kulturnatten.

Om foredraget

I hvor høj grad må man som designer i dag ’lade sig inspirere’ af andre kulturer? Netop dette tema har 11 mode- og tekstilstuderende fra Det Kongelige Akademis kandidatuddannelse arbejdet med i den udstilling, der kan opleves på museet i forbindelse med Kulturnatten; hvordan de på en respektfuld måde kan interagere på tværs af kulturer og lade sig inspirere af museets skatkiste af objekter til at skabe kreationer og tekstiler. Foredraget vil med udgangspunkt i de tanker, projektet har vakt blandt de unge designtalenter, kaste lys over, hvordan bæredygtighed ikke kun handler om materialer, lovgivning og tørre tal, men også i høj grad kultur, og dermed også vores syn på kulturel forskellighed.

Om speakeren

Else Skjold er uddannet cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling og ph.d. i designledelse fra CBS og Designskolen i Kolding. Fra 2019 har hun som lektor på KA udviklet programmet ’Fashion, Clothing & Textiles; New Landscapes for Change’.

Andre events

lørdag 22. juni 2024
Gratis Omvisninger 13.00

What is Islamic art?   

søndag 23. juni 2024
Gratis Omvisninger 13.00

Davids Samling – en introduktion til museet

lørdag 29. juni 2024
Gratis Omvisninger 13.00

What is Islamic art?      

Copyright 2022 © - Davids Samling