Kulturel bæredygtighed og mode - fra fortid til fremtid

Dato

19. oktober 2022

Tid

19.00

Gæst

Else Skjold

I hvor høj grad må man som designer i dag ’lade sig inspirere’ af andre kulturer? Netop dette tema har 11 mode- og tekstilstuderende fra Det Kongelige Akademis kandidatuddannelse arbejdet med i den udstilling, der kan opleves på museet i forbindelse med Kulturnatten.

Om foredraget

I hvor høj grad må man som designer i dag ’lade sig inspirere’ af andre kulturer? Netop dette tema har 11 mode- og tekstilstuderende fra Det Kongelige Akademis kandidatuddannelse arbejdet med i den udstilling, der kan opleves på museet i forbindelse med Kulturnatten; hvordan de på en respektfuld måde kan interagere på tværs af kulturer og lade sig inspirere af museets skatkiste af objekter til at skabe kreationer og tekstiler. Foredraget vil med udgangspunkt i de tanker, projektet har vakt blandt de unge designtalenter, kaste lys over, hvordan bæredygtighed ikke kun handler om materialer, lovgivning og tørre tal, men også i høj grad kultur, og dermed også vores syn på kulturel forskellighed.

Om speakeren

Else Skjold er uddannet cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling og ph.d. i designledelse fra CBS og Designskolen i Kolding. Fra 2019 har hun som lektor på KA udviklet programmet ’Fashion, Clothing & Textiles; New Landscapes for Change’.

Andre events

lørdag 28. januar 2023
Gratis Omvisninger 14.00

Introduktion til islamisk kunst

Gratis Omvisninger 15.00

Introduktion til islamisk kunst

søndag 29. januar 2023
Gratis Omvisninger 14.00

Glæden ved kunst – bagom C.L. Davids store passion

Gratis Omvisninger 15.00

Glæden ved kunst – bagom C.L. Davids store passion

onsdag 1. februar 2023
Gratis Omvisninger 18.00

Våben, smykker og islamiske metalgenstande: anvendelse og ornamentik

Davids Bazar 19.00

Danmark i Afghanistan og Mellemøsten

Copyright 2022 © - Davids Samling