Keramikkens Sprog

Dato

28. september 2022

Tid

19.00

Gæst

Peder Rasmussen

Målt mod andre kunstarter er keramisk kunst nærmest ubegribeligt mangeartet og vildtvoksende. Af den grund er det måske heller ikke så underligt, at faget er så ringe udstyret med, hvad man kunne kalde en fælles begrebsdannelse.

Om foredraget

Målt mod andre kunstarter er keramisk kunst nærmest ubegribeligt mangeartet og vildtvoksende. Af den grund er det måske heller ikke så underligt, at faget er så ringe udstyret med, hvad man kunne kalde en fælles begrebsdannelse. For eksempel er et ord som ”komposition” brugbart inden for alle kunstarter, men hvad står det egentlig for i keramisk sammenhæng? I sit foredrag præsenterer Peder Rasmussen både velkendte hovedværker og nyskabende keramiske eksperimenter – fra oldtidskeramik over moderne design og kunstnerkeramik til arkitektoniske udsmykninger. Der stilles skarpt på enkeltværker af kunstnere som Thorvald Bindesbøll, Asger Jorn, Axel Salto, Gertrud Vasegaard, Bjørn Wiinblad, Ursula Munch Petersen, Bodil Manz, Bjørn Nørgaard og Claydies.

Om speakeren

Peder Rasmussen er udøvende keramiker med en omfattende udstillingsvirksomhed bag sig. Han er forfatter til flere bøger – senest Keramikkens Sprog.

Copyright 2022 © - Davids Samling