Prins, garder og legionær

Dato

9. november 2022

Tid

19.00

Gæst

Eric Lerdrup Bourgois

Mange danske officerer har haft fremragende udenlandske tjenesteforløb, men én officers virke i udlandet adskiller sig fra de øvrige, fordi han bliver en del af en myte, som stadig i dag bidrager til fortællingen om Den Franske Fremmedlegion.

Om foredraget

Officeren er prins Aage. Han begynder sin officerskarriere ved Den Kongelige Livgarde og bliver senere officer ved Fremmedlegionen. Historien skabes i Nordafrika, hvor prinsen møder den nordafrikanske kultur, de politiske, demografiske og klimatiske forhold mm. Foredraget vil følge prins Aage fra Danmark til Nordafrika – og ikke mindst til hans 3. og sidste grav i Puyloubier i Sydfrankrig, hvor han i dag hviler.

Om speakeren

Eric Lerdrup Bourgois er cand.mag. i historie og fransk og siden 2012 ansat som specialkonsulent og historisk leder ved Den Kongelige Livgarde. Hans forskning af Napoleon har ført til en udnævnelse til ridder af De Akademiske Palmers Orden (2014). Udsendt af Forsvaret til internationale operationer 4 gange som franskfaglig støtte. Arbejder pt. med særligt fokus på prins Aage.

Andre events

lørdag 28. januar 2023
Gratis Omvisninger 14.00

Introduktion til islamisk kunst

Gratis Omvisninger 15.00

Introduktion til islamisk kunst

søndag 29. januar 2023
Gratis Omvisninger 14.00

Glæden ved kunst – bagom C.L. Davids store passion

Gratis Omvisninger 15.00

Glæden ved kunst – bagom C.L. Davids store passion

onsdag 1. februar 2023
Gratis Omvisninger 18.00

Våben, smykker og islamiske metalgenstande: anvendelse og ornamentik

Davids Bazar 19.00

Danmark i Afghanistan og Mellemøsten

Copyright 2022 © - Davids Samling