Tyrkiet under Erdogan

Dato

21. september 2022

Tid

19.00

Gæst

Cecilie Banke

I årtier har Tyrkiet ligget som den stabile demokratiske buffer mellem Europa og det stadigt mere ustabile Mellemøsten. Landet arbejdede i mange år aktivt for at blive medlem af EU og forsøgte at leve op til EU’s brede vifte af krav om overholdelse af menneskerettighederne, opbygning af en solid retsstat, ytringsfrihed og demokratiske reformer. 

Om foredraget

I årtier har Tyrkiet ligget som den stabile demokratiske buffer mellem Europa og det stadigt mere ustabile Mellemøsten. Landet arbejdede i mange år aktivt for at blive medlem af EU og forsøgte at leve op til EU’s brede vifte af krav om overholdelse af menneskerettighederne, opbygning af en solid retsstat, ytringsfrihed og demokratiske reformer. Men efter kupforsøget i 2016, hvor dele af det tyrkiske militær forsøgte at tage magten i landet, har Tyrkiet ændret kurs. Hvor er Tyrkiet på vej hen? Og hvad kan vi forvente den kommende tid med et forestående valg i Tyrkiet og en ny sikkerhedspolitisk virkelighed efter krigen i Ukraine?

Om speakeren

Cecilie Felicia Stokholm Banke er enhedsleder og seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) og beskæftiger sig primært med udenrigspolitik og diplomati.

Flere events

tirsdag 12. december 2023
Gratis Omvisninger 13.00

“Kristne” motiver og symboler i Davids Samling

tirsdag 19. december 2023
Gratis Omvisninger 13.00

“Kristne” motiver og symboler i Davids Samling

Copyright 2022 © - Davids Samling