Den Magiske Spinel

21. august 2020
- 29. november 2020
TwoColumnTextBlock

En rejse efter mening, viden og kærlighed

”Den Magiske Spinel” er en tegneserie om den unge Sigurd, der læser kunsthistorie og arbejder som nattevagt på Davids Samling. Da han en nat falder på hovedtrappen, viser det sig, at han på mystisk vis er i stand til at komme tilbage til tider og steder, hvor museets kunst stammer fra. Fra nutidens København besøger han blandt andet det gamle Iran, Indien og Tyrkiet. Herefter indledes en rejse efter mening, viden og kærlighed. ”Tanken er at levendegøre kunstværkernes historiske omgivelser og, på én gang, gøre eventyret virkeligt og virkeligheden eventyrlig”, siger tegneseriens forfatter, museumsinspektør Peter Wandel.

 

Udstillingen præsenterer et udvalg af tegningerne bag bogen foruden to kunstværker, som spiller en særlig rolle i historien: en lille ædelsten (en pink spinel) og en kalligrafisk skulptur af træ (et sufi-tegn). Tegningerne, der alle er af den anerkendte og prisbelønnede illustrator Rasmus Meisler, er i første omgang udført med tusch på papir, uden brug af et ’tegneserie-grid’ og uden farver. Senere er hvert enkelt billede indsat på sin rette plads i fortællingen og farvelagt digitalt. Et udvalg af de originale tegninger – løsrevet fra historiens kronologi – fremvises på væggene, mens det færdige resultat kan opleves i de trykte bøger, som bl.a. ligger på bordet i midten af udstillingsrummet.

 

Som handlingen i ”Den Magiske Spinel” skrider frem, præsenteres læseren for en række kunstværker og historiske personer, der, på forskellig vis, har med museets samlinger at gøre. Derfor er visse tegninger også forsynet med henvisninger til nogle korte, faktuelle beskrivelser i et katalog bagerst i bogen. Herved åbnes et vindue til ny indsigt. ”Den Magiske Spinel” er nemlig ikke for alle, kun for de grænseløst nysgerrige.

 

Udstillingen kan ses på 2. etage.

 

Tegneserien i bogform (hardback) kan købes i en dansk og engelsk version i museets butik for kr. 250. En udstillingsplakat koster kr. 40.

 

Læs Forlaget Cobolts interview med forfatteren og tegneren her.

 

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til museumsinspektør Peter Wandel på [email protected], tlf. 33 73 49 49.

ReviewBlock

Presse

Berti Stravonsky, Serieland
6 hjerters anmeldelse af tegneserien
Katrine Colmorn, Litteratursiden, Det Digitale Bibliotek
Anmeldelse af tegneserien
Matthias Wivel, Dagbladet Information
Anmeldelse af tegneserien
Jasmin Ingemansen, Magasinet Kunst
Anmeldelse af udstilling
Troels Laursen, Anette Lindbøg Karlsen og Tove Thage, Magasinet Kunst
Anmeldelse af tegneserien

Copyright 2022 © - Davids Samling