Samlerens Valg - C.L. David og nyere dansk kunst

12. maj 2023
- 18. februar 2024
TwoColumnTextBlock

En personlig kunstsamling

Gennem hele livet værdsatte museets stifter, C.L. David (1878-1960), dansk kunst højt, og med stor passion erhvervede han værker af kunstnere fra sin samtid: Vilhelm Hammershøi, J.F. Willumsen, Theodor Philipsen, Axel Salto m.fl. De fik en vigtig plads i hans hjem såvel som i den mangefacetterede kunstsamling, Davids Samling, der blev offentlig tilgængelig i 1948 og som i dag anses for at være en af de største og mest betydningsfulde privatejede samlinger i Danmark.

 

I begyndelsen af 1960’erne, efter C.L. Davids død, blev den ”moderne” danske kunst gemt væk, bl.a. for at give plads til den voksende samling af islamisk kunst. Sådan forholder det sig fortsat i dag, hvor de ca. 250 værker fra den såkaldte Nyere dansk samling ikke kan ses permanent. Derimod udstilles de med års mellemrum og altid i et varieret udvalg.

 

På denne udstilling kan man opleve over 60 malerier, akvareller, skulpturer og keramiske værker fra slutningen af det 19. og første halvdel af det 20. århundrede. Flere af værkerne har en ikonisk status i dansk kunsthistorie i dag. Derudover er de alle på nær ét udvalgt og erhvervet af C.L. David personligt. Det er ganske unikt, idet museets øvrige samlinger har udviklet sig betydeligt efter hans død. Men de danske værker er for evigt forankret i den passionerede samlers tid, og i særlig grad bidrager de til fortællingen om hans liv og virke.

 

Udstillingen er åben fra den 12. maj 2023 til og med 18. februar 2024.

 

Der tilbydes en række omvisninger i udstillingen i løbet af udstillingsperioden. 

 

Et udstillingskatalog (på dansk og engelsk) kan købes i museumsbutikken eller via vores webshop for kr. 100. En udstillingsplakat koster kr. 40.

ReviewBlock

Presse

Niels Lyksted, Kulturinformation
Anmeldelse: ⭐⭐⭐⭐⭐
Maria Kentorp, Børsen Weekend
Anmeldelse
Erik Steffensen, Weekendavisen
Anmeldelse
Anja Limkilde, Fyns Stiftstidende
Anmeldelse
Sarah Guldager Wilstrup, Magasinet Kunst
Anmeldelse
Pia Stuer Lauridsen, Kunstavisen
Anmeldelse
ItemSliderBlock

Copyright 2022 © - Davids Samling